OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.119

Standard

Nr.118 eindigde met: “Toen kregen we bezoek…….!” (Zie richardandmarina.net)

Ja, fantastisch bezoek. Tegen eind 1975 kwamen Marina’s ouders ons bezoeken, geweldig, vooral voor onze kinderen. Wij namen hen mee naar mijn ouders in Nederland, aangezien zij elkaar ontmoet hadden in 1967 toen mijn vader en moeder bij ons in Canada op bezoek waren en we met hen naar het Westen waren gereden. Omdat de grootouders voor onze kinderen wilden zorgen, konden Marina en ik weggaan voor enkele hard nodige rustdagen in een stil plaatsje in Nederland. Wij reden ook met Marina’s ouders naar Zwitserland, dat maar een dag rijden was van waar wij woonden in België. Onderweg stopten wij bij vrienden van Marina’s ouders, leden van het Janz Team, die evangelisatie campagnes hielden in heel Duitsland, terwijl zij in het Zwarte Wout gebied woonden. Deze mensen waren leden geweest van Marina’s grootvaders kerk in Saskatchewan. Wat een wederzien! Maar zoals alle goede dingen tot een eind komen, vertrokken Mom and Dad terug naar Canada en bleven wij doorgaan met het werk van de Heer in België.

Enkele maanden later kregen we opnieuw bezoek, nogal belangrijk bezoek. Twee van de oudsten van onze thuisgemeente in Canada met hun vrouwen kwamen ons opzoeken. Ze vertelden ons dat de gemeente hen gestuurd had om eens te zien of het wel echt waar was wat ik allemaal schreef in onze maandelijkse brieven naar onze thuisgemeente, waarin ik vertelde dat er weer mensen de Heer hadden aangenomen, dat we opnieuw een doopdienst hadden gehad, dat er weer een nieuwe Bijbelstudie of zelfs een nieuwe gemeente was opgestart. Ze hadden het daar een beetje moeilijk mee, maar ze ontdekten al spoedig dat het allemaal werkelijk waar was en ze waren verheugd! We bezochten de gemeente in Antwerpen op een zondagmorgen, waar de deelname van de christenen zo groot was dat deze twee oudsten geen kans kregen iets te zeggen tot op het eind van de samenkomst. Ze waren nogal onder de indruk. Ze bezochten ook de gemeente in Beerse en in Peer en waren heel blij met wat God aan het doen was.

Op een avond nam ik hen mee naar een Bijbelstudie bij iemand aan huis, maar toen we daar binnengingen kreeg ik een schok…….! (Ga naar Overpeinzingen).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.