Morgen is het Pasen.

Standard

Als u iemand bent die niet gelooft dat de Bijbel Gods Woord is en dus onbetrouwbaar is, en dat Jezus Christus niet uit de dood is opgestaan, kunt u mij dan een degelijk en bevredigend antwoord geven op de volgende 5 vragen?
1. Hoe verklaart u het feit dat 2000 jaar geleden duizenden Joden plotseling een mens, een Man begonnen te aanbidden? Dat is voor Joden de grootste godslastering die er bestaat. (Ik heb dit niet uit de Bijbel gehaald, gewoon geschiedenis gelezen).
2. Hoe verklaart u het feit dat 2000 jaar geleden duizenden Joden plotseling in een persoonlijke opstanding begonnen te geloven, terwijl hun godsdienst leert dat er een algemene opstanding gaat zijn op de laatste dag? (Ik heb dit niet uit de Bijbel gehaald, gewoon geschiedenis gelezen).
3. Hoe verklaart u de spectaculaire groei van de eerste Kerk, ondanks het feit dat vele christenen in de gevangenis belandden en gedood werden voor hun geloof in de opgestane Christus? ? (Ik heb dit niet uit de Bijbel gehaald, gewoon geschiedenis gelezen).
4. Hoe verklaart u dat Saulus/Paulus, 2000 jaar geleden de grootste anti-Christ, de grootste verdediger van Christus werd en dat hij op de tweede plaats naast Jezus Christus, het grootste goed heeft gedaan voor de mensheid, niet alleen door zijn leven, maar meer nog, door zijn geschriften (13 brieven in het N.T.) die deel uitmaken van de “Best Seller” aller tijden en die miljoenen en nog eens miljoenen mensenlevens ten goede heeft veranderd?
5. Hoe verklaart u de geweldige en radicale verandering in mijn (Richards) leven 55 jaar geleden toen ik de, volgens sommigen “zogenaamde opgestane Christus’ in mijn hart en leven aannam. Ik weet dat dit heel subjectief is, maar het is oh zo echt! Sommigen zullen zeggen: “Zelfhypnose.” Ha, laat me niet lachen, ik weet wel beter! En zo ook miljoenen en nog eens miljoenen anderen die gedurende de laatste 2000 jaar precies dezelfde ervaring hebben meegemaakt toen zij de opgestane Christus aannamen. En miljoenen anderen ervaren dat nog steeds, ook nu nog in onze tijd, over de gehele wereld, mensen van elke kleur, elke taal, elke stam, elk volk, elke natie, overal, wonderlijk! Allemaal zelfhypnose? Wij weten wel beter!

Laat me het nog eens klaar en duidelijk zeggen:

“DE HEER IS WAARLIJK OPGESTAAN.”

(Deel a.u.b.)

5 thoughts on “Morgen is het Pasen.

 1. dromer

  Ja!!! mijn Heer en Redder is opgestaan … zeker weten …

  Dag Richard en Marina,

  Dat lees ik niet alleen in Gods Woord … ik ben ervan overtuigd doorheen de ervaring van Zijn Grote Liefde … !!!

  Weet je, als 12-jarige kreeg ik katholieke godsdienst … het boeide me echt – ik wist dat er een God was … Maar ik vond het zo vervelend dat die drie dagen tussen het Offer van Jezus en Zijn opstanding niet klopte … Jezus vond het wél belangrijk … 3 dagen … Niemand kon mij toen uitleg geven die mij bevredigde … ze zeiden altijd: “awel, toch niet moeilijk … vrijdag, zaterdag en zondag”

  Ik heb vele jaren enkel “Jezus” ingetikt via google … op zoek naar die 3 dagen die Jezus wél belangrijk vond … Uiteindelijk heb ik vrede met het antwoord …

  De Grote Sabbat … die Jezus hield en waar Hij samen met zijn apostelen het Pacha vierde … en Zijn Offer voor ogen zag … was een dinsdag … Mijn Jezus stierf voor mij op een woensdag (het derde uur) … Hij werd begraven … en dan kwam de wekelijkse sabbat … Mijn Redder is weer opgestaan na de wekelijkse Sabbat … dus zaterdagavond … Die drie dagen heeft Hij voorspeld … en God liegt nooit …

  Maar wat het belangrijkste is … Onze Heer is waarlijk opgestaan!!!

  Ik wilde je dat even met jullie delen.

  Dank je wel dat jullie naar België zijn gekomen … Knuffel in liefde, dromer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.