OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.117

Standard

Nr.116 eindigde met: “Op 15 augustus verhuisden zij naar een gehuurd huis in Peer en raad eens waarvoor dat huis later gebruikt werd……? (Zie richardandmarina.net).

Ja, u hebt het goed geraden, de nieuwe gemeente in Peer begon met haar zondagsamenkomsten in dat huis vanaf eind augustus, 1975, fantastisch! De derde gemeente was officieel gestart. Prijs de Heer. Maar de gemeente groeide zo snel dat al spoedig Gelling’s huis te klein werd en men verhuisde naar het nieuwe huis van een vriendelijk echtpaar, ik zal hen Janine en Geert noemen. Nadat ik eerder een samenkomst had gehad met een aantal vrienden van Phillip en Ingrid in hun huis en ik de mensen uitgenodigd had naar nog zo’n avond, zei de dokter, “aangezien wij in een oud huis wonen, met mijn dokters praktijk op gelijkvloers en het woongedeelte boven, met een gevaarlijke steile trap en een onstabiele houten vloer, beng ik bang voor wat er zou kunnen gebeuren als er nog meer mensen komen opdagen.” Gelukkig bood Janine toen aan om de volgende bijeenkomst in haar nieuwe huis te houden en zo ging er een nieuwe wekelijkse Bijbelstudie van start, terwijl nu ook de zondagsamenkomsten daar doorgingen.

Er waren nu vier Bijbelstudies, één in Peer, één iets ten zuiden van Peer in Martin en Lydie Symons huis, waar nogal wat jeugd naar toe kwam, zelfs enkelen uit een jongenstehuis, dan één nog meer zuidelijk, in Zolder en één in ons huis in Koersel. Er bevonden zich nu nieuwe Christenen in minstens 7 dorpen in Limburg. Binnen enkele jaren zouden er nieuwe gemeenten ontstaan in een aantal van deze plaatsen, de Heilige Geest was bezig, wonderbaarlijk. Dikwijls reed ik ’s avonds laat naar huis met tranen in mijn ogen, tranen van vreugde voor deze dierbare mensen en ook van vreugde Gods instrument te mogen zijn om hen het ware evangelie te brengen. Het was hartverwarmend maar ook hartverscheurend om getuige te zijn van de verwondering van deze mensen die voor de eerste maal in hun leven het Woord van God en de boodschap van verlossing zo hoorden uitgelegd worden, en dat nog wel terwijl ze in een zogenaamd “Christelijk” land woonden. Maar, tegen het eind van het jaar gebeurde er iets heel droevigs…….! (Ga naar Overpeinzingen).

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.