OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.116

Standard

Nr.115 eindigde met: “Voor Hem wilde ik leven.” Geweldig! En er gebeurden nog veel meer wonderlijke dingen dat jaar……!

Ik hoop dat u genoten hebt van een verkorte versie van het getuigenis van de dokter, ik zeker, maar nu, voordat ik vertel over andere mooie dingen, wil ik toch nog graag een paar zinnen van dit getuigenis toevoegen. Nadat hij meer verteld heeft over zijn ontdekking, zegt hij het volgende:

“Hoe was het mogelijk dat ik dit niet eerder ‘gezien’ had? Ik had toch een degelijke Christelijke opvoeding gehad. Ik was toch tot de leeftijd van achttien jaar, dagelijks naar de H. Mis geweest. En ook later in Leuven, was ik toch ‘s zondags nog naar de H. Mis blijven gaan. Ik had toch telkens opnieuw gedeelten uit de Schrift horen voorlezen, en zelf gelezen. Wat was dan het verschil? Het was de Geest van God die – door mijn wedergeboorte – in mij werkte.”

Deze woorden zijn zo waar en belangrijk, ze doen me denken aan wat Jezus zei, “Indien iemand niet wederom geboren wordt, kan hij het koninkrijk Gods niet “zien.” Ik heb vele redenen om in God te geloven, één daarvan is het wonder van de wedergeboorte, het is geweldig om mee te maken hoe mensen plotseling “zien” en geestelijke dingen begrijpen! Ik moet denken aan die ene regel uit dat wondermooie lied “Amazing Grace”, “Once I was blind, but now I see.” (eens was ik blind, maar nu zie ik). Kunt u dat ook zeggen, zijn uw ogen open gegaan, bent u wedergeboren? Indien niet, waarom gaat u nu niet naar Jezus, erken uw zondigheid in Gods ogen en vraag Christus in uw hart te komen? Dan zult u ook “zien” en precies weten wat we bedoelen.

Enige tijd later nam ook de dokters vrouw, Ingrid de Heer Jezus in haar hart en op 22 juni werden zij met nog anderen gedoopt in de molen in Beerse. Prijs de Heer! Twee dagen daarvoor, op 20 juni, waren onze nieuwe medewerkers uit Canada, Henk en Beryl Gelling met hun drie kinderen in België aangekomen en bij ons ingetrokken. Zij kwamen met ons mee naar de zondagmorgendienst in Beerse, en de fantastische en vreugdevolle doopdienst in de namiddag, een geweldige introductie tot Gods werk in België! Op 15 augustus verhuisden zij naar een gehuurd huis in Peer en raad eens waarvoor dat huis later gebruikt werd……? (Ga naar Overpeinzingen).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.