Standard

OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.84

Nr.83 eindigde met: “Zij brachten mij onder narcose, zetten de schouder terug in de kom en zeiden dat ik een nacht in het ziekenhuis moest blijven, Maar er was nergens een bed vrij behalve één, in het moederhuis…………!” (Zie richardandmarina.net).

Daar lag ik dan, in het enige vrije bed in het hele ziekenhuis, in het moederhuis (NL kraamafdeling). Velen van jullie zijn daar ook geweest, toen jullie geboren werden, maar ik niet, mijn geboorte vond plaats in het huis van mijn grootouders. Het was voor mij dus een hele ervaring, maar ook voor de nonnen die het fantastisch vonden. Ik sliep tamelijk goed en na het ontbijt de volgende morgen, hielpen ze mij met het wassen en zetten me toen tamelijk recht op in bed. Toen kwamen er twee van hen binnen, de één met een baby’tje van een moeder in de kamer naast de mijne, die het met alle plezier even “uitleende”, en legde het in mijn armen, waarna de andere een foto nam. En daar zat ik dan, met een grijns op mijn gezicht, terwijl de nonnen zich bijna doodlachten en daarna de baby terugbrachten naar zijn moeder, terwijl ik even later bijna de hele afdeling hoorde schaterlachen. 🙂

Ik was blij weer thuis te zijn, al was het dan met mijn arm in een slinger. En ook al kon ik geen auto besturen, prediken en Bijbelstudies geven ging best. Mijn lieve vrouw Marina, na enigszins bekomen te zijn van haar inzinking, was niet alleen bezig met het huishouden en het helpen van onze kinderen met hun schoolwerk, zij besteedde ook heel wat tijd aan het opmaken van zondagsschoolmateriaal. En ze hielp ook met het opleiden van jonge bekeerlingen om zondagsschoolles te geven, omdat er meer en meer kinderen bijkwamen. Marina is geen artiest, maar ze tekende wel interessante plaatjes voor de kleuterklas, zoals Zacheus in een boom en Jezus die langs komt en roept, “Zacheus, kom naar beneden, Ik moet naar jouw huis.” Soms gebeurde het wel eens dat ze problemen had met de taal en een verkeerd woord gebruikte. Zo hoorde ik haar op een dag tegen een buurvrouw zeggen dat ze een kindje aan het krijgen was en dat het uit haar neus kwam……..! 🙂 Meer hierover de volgende keer. (Ga naar Overpeinzingen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.