OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.58

Standard

Nr.57 eindigde met: “Maar na vier weken vlogen wij terug naar Canada, een beetje ontmoedigd omdat er niets gebeurd was. Wij begonnen ons af te vragen of we wel op het juiste pad waren…!”

Na onze thuiskomst en de blijde hereniging met onze dochtertjes, begonnen Marina en ik te bidden als nooit tevoren. We waren zo zeker dat we naar Europa moesten, maar er was geen open deur gevonden. Hadden we het zo mis? We hadden met de Aboriginals in noord Saskatchewan gewerkt en vroegen ons nu af of de Heer ons misschien daar wilde hebben. En zo knielden Marina en ik enkele malen per dag bij onze sofa en vroegen de Heer om leiding.

Op een zekere donderdagavond kwam ik thuis van een samenkomst en zei tegen Marina dat we zo niet langer verder konden. Ik nam een vel papier, trok er in het midden een lijn op van boven naar onder, waarna ik aan de linkerkant een lijst begon te maken van redenen waarom we in Canada zouden blijven werken, en aan de rechterkant waarom we naar Europa zouden gaan. Toen ik klaar was, waren er 3 redenen aan de linkerkant en 23 aan de rechterkant. Ik keek naar Marina en zei, “Waar bidden we eigenlijk nog voor, het is zo overduidelijk.” En zo werd de uiteindelijke beslissing genomen en begonnen we ons voor te bereiden om naar Europa te gaan.

Ik nam kontact op met de oudsten van WBC en vroeg of ik met hen kon samenkomen. Wij hadden besloten dat als één van de oudsten er tegen was, wij zouden wachten. Toen ik met hen samenkwam en hen vertelde van ons verlangen en onze beslissing, begonnen enkelen van hen te glimlachen. Ik vroeg mij af of ze met mij zaten te lachen. Toen zij de verwonderde uitdrukking op mijn gezicht zagen, legden zij uit dat zij glimlachten omdat zij al op ons hadden zitten wachten, daar zij eenstemmig al enige tijd overtuigd waren dat wij naar Europa moesten. Prijs de Heer. Marina en ik beslisten om dit de volgende zondag aan de gehele gemeente bekend te maken, maar toen we die zondag naar de kerk reden hadden we een auto ongeluk……! (Ga naar Overpeinzingen)

2 thoughts on “OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.58

 1. Hilde demonie ...

  Overal vragen ze eenvoudigweg “I like it” of “I like that” … met een druk op de knop …
  Maar ik vind dat niet normaal …

  O ja, ik ben maar een eenvoudige dromer … maar wel eentje die Vader en Zoon lief heeft … wel te verstaan die Enige Vader en Zoon …

  Ooit heeft een man … toen voor mij een “arrogante Hollander” … mij gewoon gezegd dat ik “zondig was” … ik, die altijd een stap achteruit ging en mezelf verloor voor de lieve vrede …
  Ik kreeg wel een Bijbel van hem en de opdracht die te lezen … te beginnen met het Evangelie naar Johannes …
  De dag nadien viel ik letterlijk op mijn knieën en in tranen heb ik vergeving gevraagd in dank voor de Grote Echte Liefde van Vader en Zoon …

  Dat wat het einde van mijn zoektocht naar liefde … onvoorwaardelijke liefde … het bestaat! alleen door Vader en Zoon en de Geest …

  Dank U Vader dat U mij wakker geschud hebt doorheen een man met de naam Richard Haverkamp …
  Richard kwam, en U nam het over … een Zegen … telkens weer wil ik U danken voor Uw grote Liefde en telkens weer dank ik U voor die man en die vrouw die U naar België getrokken hebt …

  … en ik geniet nu van die jonge man die samen met zijn jonge vrouw die heerlijke dingen zet op internet!!!

  thanks,
  Hilde … getrouwd met Alain … wonend in Wervik …

  • Hallo Hilde,

   heel veel dank voor die mooie woorden. Ik dank de Heer voor u en voor het feit dat u Hem hebt leren kennen en dat u verder gaat met Hem. Wat fijn iets van u te mogen horen. Doe vooral de groeten aan Alain en hopelijk nog eens tot horens. Liefdevolle groeten en Gods zegen toegewenst. Richard en Marina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.