OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.48

Standard

Nr.47 eindigde met: “Ik vernoem dit omdat de Psalm zegt, “En gij zult Mij eren.” En dat doe ik dus. En zo vertrokken we, wetende dat de Heer met ons was……!

Na zes fantastische weken waarin we God aan het werk zagen in harten en levens ging ik op een boerderij werken. Marina en ik bleven doorgaan met samenkomsten, kinderclubs en vakantie- Bijbelscholen op verschillende plaatsen. Na de zomer moest Marina het kalmer aan doen want iets wonderlijks was op komst. Op de avond van 25 oktober, terwijl we een bidstonde bij ons thuis hadden, zei Marina plots tegen mij, Richard het is tijd. Ik bracht haar naar onze auto en reed snel naar het ziekenhuis waar een aantal uren later ons tweede dochtertje, Lily Ann Joy geboren werd, joy = vreugde en ze was die naam waard! Enige tijd later verhuisden wij naar Regina, de hoofdstad van Saskatchewan. Ik hield evangelisatiesamenkomsten in verschillende plaatsen en predikte iedere zondag in een gemeente die geen voorganger had.

We namen ook contact op met de New Testament Missionary Union, een zendingsorganisatie die voornamelijk werkte in Zuid Amerika en Spanje. Deze Zending had een kantoor in Fonthill, Ontario, niet ver van de Niagara watervallen. In mei 1966 reden we naar Ontario en gingen wonen in een klein huisje dat bezit was van die Zending. Er was een kleine gemeente waar we deel van werden en in dienden. Omdat ik ernstige rugproblemen had kon ik een tijd niet werken en vertrouwden we op de Heer om in onze noden te voorzien. Enige tijd later kreeg ik werk bij een grote winkel, Simpson Sears, maar voordat ik daar begon bracht ik veel tijd door met studie en in gebed met de zendingsvertegenwoordiger. Op een avond voordat we naar bed gingen baden Marina en ik en vroegen we de Heer in onze nood te voorzien. Onze keukenkasten waren leeg en er was niets voor ontbijt. De volgende morgen wilde ik naar buiten gaan maar had moeite om de deur open te krijgen. Ik duwde wat harder en hoorde iets vallen. Ik zag een grote zak liggen vol met etenswaren. Tot op deze dag hebben we geen idee wie dat daar gezet heeft. Niemand wist van onze nood, behalve de Heer! We hadden een fantastisch ontbijt……….! (Ga naar Overpeinzingen)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.