OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.46

Standard

Nr.45 eindigde met: “Begin september reden we naar het College waar later iets wonderlijks zou gebeuren……!

Het was weer een heel drukke zomer geweest, maar we hadden zoveel vreugde en zegen ervaren dat het echt de moeite waard was geweest. Niettemin waren we blij terug op het College te zijn waar Marina gevraagd werd te helpen in de keuken, hetgeen bijdroeg de kosten van het schooljaar te dekken. De studies begonnen weer en ik genoot geweldig van de lessen en de gemeenschap. Vaak zat ik met tranen in mijn ogen en nam de rijke leer en schoonheid van Gods Woord in mij op. Op sommige weekenden reden Marina en ik naar de plaatsen waar we Vakantie Bijbelscholen gehouden hadden. We hielden dan samenkomsten, deden nazorg met de kinderen en bezochten de ouders. De tijd vloog voorbij en toen op 23 maart gebeurde dat wonderlijke iets, de geboorte van ons eerste kindje, een heel mooi meisje die we de naam Rosalinda gaven maar voor lange tijd Sunshine (Zonneschijn) noemden, omdat ze die naam zo waard was. Voor ons is ieder baby’tje een wonder, een bundeltje vreugde en een bewijs voor het bestaan van een Schepper! We waren zo blij! Na het beëindigen van het schooljaar trokken wij naar een klein plaatsje in Zuid Saskatchewan waar ik voorganger was van een kleine gemeente. Ook hielden we Bijbelclubs en Vakantie Bijbelscholen in verschillende plaatsen. Onze kleine Rosa ging overal mee en zat altijd heel rustig in de klas terwijl Marina les gaf aan de kinderen. Ze was nooit lastig en wachtte geduldig voor haar moeder om haar te voeden tussen de lessen door, en zo gingen we verder, fantastisch! En de Heer voorzag in onze noden dikwijls op wonderbaarlijke wijze, waarvoor we zo dankbaar waren. September kwam er aan en voor mij het laatste Collegejaar. We woonden niet op campus, maar in een éénkamer appartement in Swift Current, een stad zo’n 60 km ten NW van Pambrun. Ik reed iedere dag op en neer naar school en gedurende mijn vrije tijd verkocht ik huishoudmiddelen van deur tot deur, terwijl Marina huizen schoonmaakte voor verschillende vrouwen. Na afgestudeerd te zijn hadden wij beiden een diploma van het College op zak en waren we klaar om de Heer te dienen, maar waar……..? (Ga naar Overpeinzingen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.