OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.45

Standard

Nr.44 eindigde met: “In één plaats echter, Piapot, waren we aan het eind van de eerste dag ten einde raad…….!”

We waren maandagmorgen begonnen met een goede groep kinderen en het leek er op dat het een fijne week zou worden, maar we hadden niet met David gerekend, een 9 jarige jongen. Hij was echt hopeloos, storend, rondlopen in de klas terwijl wij een verhaal aan het vertellen waren. De meisjes aan het haar trekken, vechten met de jongens, een echte lastpak en hij bedierf het werkelijk voor iedereen. Die avond nadat de kinderen naar huis gegaan waren kwamen wij als werkers samen en hielden een speciale bidstond. Wij vroegen de Heer Davids hart aan te raken of hem tegen te houden om nog te komen.

De volgende morgen al vroeg kwam David binnen recht op mij af en zei, “Meester, weet ge wat, gisteravond in bed heb ik Jezus aangenomen in mijn hart.” Ik viel bijna om en vroeg me af of hij me voor de gek hield. Maar het wonderlijke was dat David zich totaal anders gedroeg. Hij was rustig in de klas, hij behandelde de andere kinderen helemaal anders, hij was beleefd en begerig om te leren, hij drong er bij andere kinderen op aan om Jezus in hun hart aan te nemen, het was gewoon ongelooflijk! En hij bleef zo de hele week, a wonder had plaats gevonden en wij dankten de Heer op onze blote knieën. Ik had dit zelfde wonder meegemaakt toen ik twintig jaar was, maar om dit te zien gebeuren met zulk een jonge jongen was echt wonderbaarlijk. En het was niet alleen zo met David, wij zagen veel kinderen tot de Heer komen. Wij beseffen dat kinderen makkelijk beïnvloedt kunnen worden en daarom waren we altijd voorzichtig en legde we heel duidelijk uit wat het betekende de Heer Jezus toe te laten in het leven, want wij wilden dat het echt zou zijn. Vele harten en levens werden aangeraakt en wat een vreugde zal er zijn in de hemel wanneer wij elkaar daar gaan ontmoeten. Wat een voorrecht om door de Heer gebruikt te worden om harten en levens te veranderen voor nu en voor de eeuwigheid. Begin september reden we naar het College waar later iets wonderlijks zou gebeuren……! (Ga naar Overpeinzingen)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.