OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.32

Standard

Nr.30 eindigde met: “Ongeveer een maand later was er weer een evangelisatieweekend en een aantal studenten van het College gingen met Marina mee. Ik was één van hen……………!”

We reden naar een dorp, Beechy en huurden het plaatselijke theater voor $5.- om een Kerstdienst te houden. We legden huisbezoeken af om mensen uit te nodigen. Enkele van de studenten voerden een toneelstukje op, Marina gebruikte haar accordeon om Kerstliederen te zingen, en zij en ik zongen een duet, waarna ik predikte over de betekenis van Kerst. We hadden dozen met sinaasappels, noten, appels en snoep gekocht als traktatie. Het was een heel gezegende dienst.

Zondagmiddag reden we naar een ander dorp en nodigden mensen uit naar een avond- samenkomst. Natijd vroeg men ons naar een Verpleegstersverblijf te komen voor koffie. Maar Marina had gemerkt dat een man en twee vrouwen graag een gesprek wilden. De eigenaar van de auto waarmee we gekomen waren gaf de sleutels aan Marina en zei haar de wagen te gebruiken om hen te bezoeken. Ik bood aan om mee te gaan om met de man te spreken. Voordat we het huis binnengingen baden we eerst nog in de auto, zoals we dat meestal deden. Ik vroeg de Heer ons te gebruiken om de harten van deze mensen aan te raken. Maar ik vroeg ook om, moest er iets tussen ons tweeën zijn dat er niet mocht zijn, dit dan weg te nemen. Nadat ik Marina’s brief gekregen had, had ik teruggeschreven en begonnen wij te corresponderen. Gedurende de tijd tussen de twee weekenden kwam Marina verschillende malen naar het College om te spreken over Bijbelclubs. Wij ontmoeten elkaar dan en spraken over haar werk en oefenden ook om samen te zingen. Langzaam scheen er iets te groeien en daarom bad ik op deze manier. We hadden een heel goed gesprek met de drie mensen. Toen we terug reden om de anderen op te halen vroeg ik Marina waar ze over nadacht. Zij antwoordde, “Ik vraag me af of de Heer wil dat wij samenwerken?” Ik greep het stuur goed vast en zei, “Als ik ooit een vrouw krijg, wil ik iemand die de Heer liefheeft zoals jij.” Wij reden diep in gedachten terug naar het College……….! (Ga naar Overpeinzingen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.