OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.30

Standard

Nr.29 eindigde met: “Op een zeker weekend besliste het College dat ik, samen met enkele andere studenten mee zou gaan….…..!”

Sta me toe even terug te gaan naar aflevering nr.1. Ik schreef daar, “Mijn vrouw en ik waren onlangs 50 jaar getrouwd en hebben al die jaren samen de Heer gediend. Wij willen graag een aantal van onze ervaringen en antwoorden op gebed doorgeven om te tonen dat God echt, echt is!”

Tot hier toe ging het alleen over mij, hoe de Heer mij aangeraakt en tot Zichzelf getrokken had. Hoe Hij mij geroepen had om in Zijn dienst te staan, en hoe Hij mij geleid had en voorzien had zodat ik naar een Bijbel College kon gaan. Maar nu verandert het verhaal, omdat een andere persoon, een fantastische jonge vrouw, Marina genaamd er bij komt. Op een zaterdag ging zij met drie studenten en een staflid naar een dorp zo’n 100 km ten noorden van het College. In de namiddag deden we huisbezoek en twee teamleden bleven dat ’s avonds ook doen. Marina was naar een huis gegaan waar ze in het verleden een Bijbelclub gehouden had. Tegen de avond ging één van de studenten en ik ook naar dat huis. Eén van de kinderen van die familie bracht een groep, zo’n 12 of zo, jonge teenagers binnen. Ze begonnen platen te draaien en te dansen. Marina vroeg de vader, die had zitten drinken, of wij een kleine samenkomst mochten houden. Hij vroeg de jeugd stil te zijn en naar deze jonge dame en haar vrienden te luisteren. Marina had een accordeon bij en zij en ik zongen een paar duetten, en ook al was dit de eerste maal dat wij samen zongen, we harmoniseerden perfect, zij zong sopraan en ik tenor. Daarna vertelde ik een verhaal over een zekere jonge man die op 18 jarige leeftijd zijn thuis in Holland had verlaten en naar Canada was gekomen om een nieuw leven te beginnen. Maar hij geraakte in slecht gezelschap, begon te drinken en deed andere domme dingen. Uiteindelijk werd hij dat soort leven moe en gaf zich over aan God en veranderde daardoor totaal. Ik vroeg hen toen of ze deze jonge man kenden. Ze hadden geen idee………! (Ga naar Overpeinzingen)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.