OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.27

Standard

Nr.26 eindigde met: “Zij boden aan om alle kosten te dragen. Ik was verstomd en viel bijna van mijn stoel……!” Wat een aanbod! Ik was sprakeloos. Ik vroeg hen om mij wat tijd te geven om er over na te denken en er vooral voor te bidden. Ik dankte hen natuurlijk voor hun liefde en vrijgevigheid. En zo, avond na avond, na het werk, begaf ik mij naar mijn caravan om mijn Bijbel te lezen en te bidden, argumenterende met God over dokter worden, wat ik ooit zo graag wou en nu presenteerde dit zich op zo’n wonderlijke wijze. Ik vertelde de Heer dat Hij christelijke doktors kon gebruiken, of dat ik zendeling dokter kon worden. Maar de Heer drukte mij op het hart dat ik terug moest naar het Bijbel College om predikant te worden. Na een lange, hevige strijd gaf ik mezelf over aan Hem en een geweldige vrede vulde mijn hart. Ik vertelde dit aan mijn vrienden, zij waren natuurlijk erg teleurgesteld. Misschien ken je het Engels gezegde, “Man says, give me tools and I’ll do the job.” God says, “Give me fools and I’ll do the job.” (De mens zegt, geef me gereedschap en ik zal het karwei opknappen. God zegt, geef me dwazen en Ik zal het doen.”) In de ogen van de wereld was ik een dwaas om zulk een aanbod te weigeren. Dokters hebben goede salarissen, ik niet. Dokters wonen meestal in mooie, grote huizen, ik niet. Dokters rijden meestal in dure autos, ik niet. Maar ik heb iets anders, ik heb de innerlijke vreugde die komt met het doen van Gods wil. Ik heb de vreugde een instrument van God te zijn en door Hem gebruikt te worden om de levens van velen totaal te veranderen. En dat is meer waard dan al de dingen die de wereld te bieden heeft. Het hindert mij niet een dwaas genoemd te worden, ik zal dat blijven. En ik daag je uit om ook een dwaas voor God te worden en een instrument in Zijn handen, om zo Zijn vrede, vreugde en kracht te ervaren. Enkele dagen later vloog ik terug naar Canada, niet wetende dat ik daar twee belangrijke ontmoetingen zou hebben……..! (Ga naar Overpeinzingen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.