OVERPEINZINGEN VAN EEN OUDERE MAN.

Standard

VERBAZINGWEKKENDE DINGEN 5.

Een muizenval en het heelal.

Je vraagt je af wat een muizenval nu te doen kan hebben met ons heelal? Wat is daarzo verbazingwekkend aan? Laat me het uitleggen. Als je problemen hebt met een muis of muizen in huis, heb je een muizenval nodig, (zie de afbeelding). Om een effectieve muizenval te hebben, zijn er drie dingen noodzakelijk. Ten eerste, heb je vijf onderdeeltjes nodig, als één ervan ontbreekt, werkt de val niet. Ten tweede, alle vijf moeten precies op de juiste plaats zitten. Ze maar hier en daar plaatsen maakt de val nutteloos. In de derde plaats heb je een intelligentie nodig om dit alles samen te stellen. Wat een eenvoudige en toch mooie illustratie van ons heelal en de aarde. Kijk, om een leefbare wereld te hebben, zijn er net als bij de muizenval drie dingen noodzakelijk. In de eerste plaats zijn al de onderdelen nodig, de aarde, de zon, de maan, andere planeten, sterren en een aantal andere dingen. In de tweede plaats moeten die allemaal precies op de juiste plaats in het heelal zitten, zoals bijvoorbeeld de zon die op de juiste afstand van de aarde zit, anders zal de aarde niet leefbaar zijn. En de afstand tussen de maan, die, tussen haakjes, precies de juiste positie heeft, en de zon en de aarde moet ook precies juist zijn. De aarde moet de juiste plek in het heelal hebben, moet de juiste grootte hebben, de juiste helling, dient met de juiste snelheid te draaien, en ze moet ook de juiste verhouding van zuurstof, stikstof en kleine hoeveelheden van andere gassen hebben. In de derde plaats moet er een intelligentie zijn die dit allemaal samenstelt en op de juiste plaats brengt, net zoals met de muizenval, of de aarde zal niet leefbaar zijn. Is het allemaal op de juiste plaats en in de juiste verhouding? Werkt het allemaal? Is de aarde werkelijk leefbaar? Jazeker, zeer zeker! IS DIT NIET VEBAZINGWEKKEND? De vraag is, Wie was die Intelligentie? Of is dit allemaal vanzelf gegaan na de zogenaamde“Big Bang?” Konden de onderdeeltjes van de muizenval zichzelf op de juiste plaats monteren? Natuurlijk niet. Zie je, daarom geloof ik in een Intelligentie, daarom geloof ik in God en daarom aanbid ik Hem.

4 thoughts on “OVERPEINZINGEN VAN EEN OUDERE MAN.

 1. William Dreesen

  Mooi!!

  Grtn

  William

  Van: richardandmarina Verzonden: vrijdag 7 december 2018 1:52 Aan: william.dreesen@telenet.be Onderwerp: [New post] OVERPEINZINGEN VAN EEN OUDERE MAN.

  R.Haverkamp posted: ” VERBAZINGWEKKENDE DINGEN 5. Een muizenval en het heelal. Je vraagt je af wat een muizenval nu te doen kan hebben met ons heelal? Wat is daarzo verbazingwekkend aan? Laat me het uitleggen. Als je problemen hebt met een muis of muizen in huis, heb je”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.