OVERPEINZINGEN VAN EEN OUDERE MAN.

Standard

Verbazingwekkende dingen. (4)

Zo’n 2000 jaar geleden stond er een Man in Jeruzalem die ongeveer het volgende zei: “Als je je zondigheid toegeeft en in Mij gelooft, zal God je zijn Heilige Geest geven, hetgeen je leven zo zal veranderen dat je nooit meer dezelfde zult zijn.” In 1960 deed ik wat de Man gezegd had, en ja hoor, zijn woorden werden bewaarheid, ik ontving Gods Geest, mijn leven veranderde en ik ben nooit meer dezelfde geweest. VERBAZINGWEKKEND. Niet alleen dat, maar ik ontdekte dat er heel wat mensen om mij heen dezelfde ervaring hadden gehad. En daarna, toen ik, omwille van mijn werk, begon rond te reizen door heel wat landen in Europa, Canada en streken van de VS, ontmoette ik velen die ook Gods Geest hadden, net zoals ik. En toen hoorde ik uit betrouwbare bronnen dat er in Zuid-Amerika miljoenen en nog eens miljoenen van zulke mensen wonen. En van mijn twee dochters en drie kleindochters, die allemaal voor enige tijd in Afrika geweest zijn, hoorde ik dat er op dat continent miljoenen en miljoenen mensen met Gods Geest zijn. En ook in het Midden-Oosten, zelfs in Moslimlanden zijn er duizenden en nog eens duizenden mensen met dezelfde ervaring als ik. En nog verder naar het Oosten, bijvoorbeeld in China, de schattingen zijn dat er tussen de 50 en 100 miljoen mensen zijn die Gods Geest hebben ontvangen. Echt VERBAZINGWEKKEND. Ik ontdekte dat er overall in de wereld mensen zijn, in bijna ieder land, in iedere cultuur, van elke leeftijd, eenvoudige mensen en intelligente, zwarte mensen, blanken, gekleurde en noem maar op, die allemaal die ervaring hebben gehad. En tot mijn grote verbazing en verheuging merkte ik op dat er één gemeenschappelijke band bestaat, Gods Heilige Geest. Al die mensen tezamen vormen de grootste family en het voornaamste levende organisme op aarde, en ik maak daar deel van uit. En dat is allemaal gekomen door wat die Man zei ongeveer 2000 jaar geleden. Hoe verklaart u dat? ABSOLUUT VERBAZINGWEKKEND. Maakt u ook deel uit van deze grote familie?

One thought on “OVERPEINZINGEN VAN EEN OUDERE MAN.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.