Overpeinzingen van een oudere man.

Standard

image Malawi boy.png

VERBAZINGWEKKENDE DINGEN. (2)

Het getuigenis van een jongen in Malawi, één van de armste landen in Afrika. Het toont de kracht van het evangelie van Christus.

Foster is een 14-jarige jongen die enkele heel interessante opmerkingen maakte toen ik (John, van het Good Hope Team) hem vroeg hoe de lessen hem geholpen hadden (we waren enkele maanden geleden naar zijn dorp gegaan om al onze programma’s te doen). In plaats van mij te vertellen hoeveel hij hield van de ‘Forgiving Father’ les, vertelde hij hoe zijn ouders getroffen waren door de lessen en hij zei, “Sinds mijn ouders naar uw programma’s kwamen, is mijn vader gestopt met mijn moeder in elkaar te slaan en ik heb hem nooit meer zien drinken. Hij kwam altijd laat thuis en dan begonnen ze te argumenteren de gehele nacht door en het eindigde altijd met mijn huilende moeder die door mijn vader in elkaar geslagen was. Ik was altijd bang voor wat er gebeurde in ons gezin en ik meende dat er voor ons geen hoop was en dat het altijd zo zou blijven. Maar gelukkig zag ik dat ze beiden naar de lessen gingen en sinds die dag wist ik dat er iets definitiefs veranderde. Mijn vader werkt nu hard om voor onze school te betalen en te voorzien in al onze noden bij ons thuis. Ik weet niet wat hen onderwezen werd in die lessen, maar ik kan u verzekeren, het was levensveranderend. We hebben nu een gelukkig leven waar ik altijd van gedroomd had. Ik ben God zo dankbaar dat Hij het Good Hope Team hier gezonden heeft om ons dat wonderlijke nieuws te brengen. Ikzelf ook, ik heb zoveel geleerd over de vergevende Vader lessen en ik begrijp nu waar dat verhaal over gaat. Ik ben zo blij te weten dat God ons liefheeft en voor ons zorgt. Ik dank God voor deze Zending.”
Hoe wonderlijk en mooi. Ja, de apostel Paulus had gelijk toen hij aan de Romeinen schreef dat hij zich niet schaamde voor het evangelie, omdat het een kracht Gods is voor eenieder die gelooft. Het evangelie van onze Here Jezus is niet maar zo een mooi verhaal, het is een boodschap met kracht, kracht om het egoïstische menselijke hart te veranderen. Voor meer, zie http://goodhopeministry.com/

2 thoughts on “Overpeinzingen van een oudere man.

  1. Wonderlijke getuigenis! Dit verhaal bevestigt dat Gods Woord speciale kracht uitwerkt, ja het keert nooit ledig weer, maar het verandert mensen die hun hart openstellen om zich te laten vullen met Zijn ongelooflijke kracht!
    Het heeft ook mij veranderd,… elke dag nog meer en meer…zodat ik meer mag gaan gelijken op Jezus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.