OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.162.

Standard

Nr.161 eindigde met: “O ja, beste vrienden, wij staan aan de winnende kant en onze Heer Jezus  Christus zal uiteindelijk triomferen over al het kwaad en ik word daar opgewonden over, hallelujah…….! Ik hoop dat u één van ons bent?!” (Zie richardandmarina.net).

Zoals verleden week vernoemd, door de snelle groei van het werk was het moeilijk voor ons om bij te blijven en waren we dan ook zo dankbaar dat de Heer andere werkers toevoegde. De Luesink’s kwamen in ’71, maar keerden terug naar Canada in ’74. De Gelling’s kwamen in ’75, de den Boer’s in ’76, de Threadcrafts in ’79, maar keerden terug naar de VS in ’83, de Symonses in ’81, Dave Dunlap in ’83, maar hij keerde naar de VS terug in ’89, en de Gifford’s kwamen in ’84.

Behalve Martin en Lydie Symons waren alle werkers buitenlanders, maar nu kwamen er in 1984  twee Belgische koppels bij, Guido en Marianne De Kegel in Oost Vaanderen en Luc en Nicole Vandevorst in Limburg, en mettertijd zouden er nog volgen.

Het was in 1977 dat ik bij Guido en Marianne uitgenodigd werd om de Bijbel en het evangelie uit te leggen, je kunt hierover lezen in episode 135. Guido was een geweldige student en het duurde niet lang en hij begon al Bijbelstudies te geven. Mettertijd werd hij de beste Bijbelleraar in onze gemeenten en misschien wel in heel Vlaams België. Hij werd oudste in de Eeklo gemeente en uiteindelijk gehoorzaamde hij de roeping van God en nam de moedige stap zijn goede job achter te laten en voltijds voor de Heer te gaan werken. Het bracht ons heel veel vreugde. Hij had grote invloed op de gemeenten, vooral op vlak van organisatie. Gedurende de pioniersfase van een niew werk verloopt alles nogal spontaan, maar na enige tijd ontstaat de nood aan structuur en organisatie. We zien dit in het N.T. met de wasdom van de gemeenten. En zo groeide het werk van de Heer en werd Hij verheerlijkt door de bouw van Zijn gemeente.

De oorspronkelijke bedoeling echter van “Overpeinzingen” was niet zo zeer een verhaal te schrijven over het werk, maar over ons persoonlijke leven, waar het werk natuurlijk deel van uit maakt. Het is “ons” verhaal, hoe wij de echtheid van God ervaren hebben, Zijn tegenwoordigheid, Zijn leiding, Zijn voorzieningen, Zijn bescherming, Zijn trouw en Zijn zegen en daar gaan we dan ook de volgende keer op terug komen……….! (Ga naar Overpeinzingen).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.