OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.161.

Standard

Nr.160 eindigde met: “Eind ’83 kwamen we terug naar België en waren we opnieuw getuigen van het werk van Gods Geest in de levens van mensen, en in de groei van de gemeenten, erg opwindend…………….!” (Zie richardandmarina.net).

Vanaf 1 january 1984 kwam alles weer op volle gang en er was veel beweging. Gedurende de volgende tien jaar zouden er nog eens zo’n tien gemeenten opgestart worden en een aantal nieuwe werkers er bij komen. Behalve het houden van evangelisatie Bijbelstudies, was er ook het werk met de gemeenten, vooral de opleiding van leraren en leiders. Er werden conferenties gehouden, doopdiensten, zomerkampen, als ook jeugd weekeinden, en er werd ook een één zaterdag op de maand Bijbelschool gestart op twee plaatsen. Een in de molen in Beerse voor de mensen uit die omgeving en uit Limburg, de tweede in Gent voor de mensen van regio’s Antwerpen, Oost en West Vlaanderen. Zo’n 175 mensen namen daar aan deel. We wandelden door bijna alle bijbelboeken en behandelden kerkgeschiedenis en andere vakken. Velen werden hierdoor gezegend, opgebouwd en groeiden in hun geloof en christelijk leven.

Weet ge, beste lezer, ik volg het nieuws elke dag omdat ik wil weten wat er in de wereld gaande is, maar ik word soms zo moe van al het slechte nieuws dat we te horen en zien krijgen, terwijl we niet beseffen dat er zoveel goede dingen gebeuren over de gehele wereld. Wanneer ik terug denk  aan die jaren in België, aan de mensen die tot bekering kwamen, levens die zo veranderden, gebroken relaties en huwelijken die hersteld werden en de vele andere wonderlijke dingen die er gebeurden, dan loof ik de Heer.

En ook nu in 2015, terwijl er zoveel kwaad is in de wereld, gebeuren er zoveel goede dingen. Iedere dag worden er tenminste 80.000 mensen christen terwijl het atheisme er 300 per dag verliest. Nog nooit zijn er zoveel christenen in de wereld geweest als nu. Zo’n 3.500 nieuwe gemeenten ontstaan iedere week over de ganse wereld. En dat niet alleen, maar er worden zoveel goede dingen gedaan door christenen overal, in plaatsen met nood, zoals gevangenissen, ziekenhuizen, weeshuizen, opvangtehuizen, enz. Er zijn zoveel christelijke organisaties die hulp verlenen aan mensen in Afrika, Azië, het Midden Oosten en andere plaatsen. 545 milliard dollars worden per jaar aan christelijke organisaties gegeven, dat komt uit op 1.5 miljard dollar per dag! Meer dan 71 miljoen bijbels worden dit jaar verspreid. Maar deze zaken halen niet de headlines in onze kranten en op TV, en toch gebeuren ze, geloofd zij de Heer. O ja, beste vrienden, wij staan aan de winnende kant en onze Heer Jezus  Christus zal uiteindelijk triomferen over al het kwaad en ik word daar opgewonden over, hallelujah…….! Ik hoop dat u één van ons bent?! (Ga naar Overpeinzingen).

 

 

4 thoughts on “OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.161.

 1. Maria Segers en Roger Claessens

  Dag Richard en Marina,

  Wij mogen bij deze overwinnende christenen horen, dank zij de “kracht die in ons is” Jezus Christus, een kracht, die alles te boven gaat en een liefde in ons die alle leed overwint! Het lijden van deze tegenwoordige wereld weegt niet op tegen de heerlijkheid die ons te wachten staat. Halleluia, prijs de Heer. Wij danken jullie ook voor de zegen, die jullie brachten als goede boodschappers van God, in ons leven, dat ook ons leven veranderd heeft, want ook wij waren verloren schapen…maar Hij heeft ons eerst gezocht en wij hebben Hem toen gevonden! Moge de Heer ook het leed in de pijn veroorzaakt door de ziekte van Marina, verzachten en jullie sterkte en overwinnende kracht schenken, want eeuwige armen zijn onder jullie om jullie te dragen dag na dag….want zijn barmhartigheden houden nooit op, elke dag weer zijn ze nieuw!!!

  Gods zegen en kracht toegebeden
  van Maria en Roger

 2. maro.segers@telenet.be

  Dag Richard en Marina,

  Ik weet niet goed of onze reacties reeds op uw overpeinzingen zijn terechtgekomen. Ik stuurde er reeds een paar, maar ik zie nergens waar ze zijn terechtgekomen. Ik probeer nu nogmaals via het “beantwoorden” op jouw mail. Misschien lukt het me dan wel deze keer.

  Roger en ik behoren natuurlijk ook bij die “overwinnende christenen”. Dank zij de “kracht in ons” Jezus Christus heeft door zjn Heilige Geest die overwinning ook in onze harten gelegd! Hij geeft ons keer op keer “de overwinning” wanneer wij met alles wat in ons is, op Hem ons vertrouwen stellen. Hem hebben wij lief, zonder Hem gezien te hebben. Het lijden van deze tegenwoordige wereld weegt niet op tegen de heerlijkheid die ons te wachten staat, zegt ons ook Romeinen 8:18! Het zijn trouwens zijn gunstbewijzen dat we niet omgekomen zijn en zijn barmhartigheden houden niet op…elke dag zijn ze weer nieuw!

  Natuurlijk bidden we voor jullie, want momenteel hebben jullie een zware beproeving te ondergaan, door de ziekte van Marina. Zelf zijn we ook reeds door dat dal gegaan, toen Roger te horen kreeg in 2007 dat hij darmkanker had…maar we hebben het aan God afgegeven en Roger en ik hebben ook speciale kracht ontvangen om dit lijden te dragen. Soms begrijpen we niet waarvoor het dient…ook dit jaar heb ik zelf ook een zware slag van de duivel moeten incasseren…maar na enkele weken kwam ik er des te sterker uit. God doet ons meer en meer “groeien” naar Zijn evenbeeld en dat doet soms pijn als we worden gesnoeid, maar telkens mogen we ervaren dat wij meer en meer vruchten mogen dragen! Hij doet het voor ons nut…al begrijpen wij mensen zijn ingrijpen niet altijd als het tot ons komt…maar daarna levert ze een vrucht op van gerechtigheid in ons. Lijden als ge goed doet, dat is “genade van God” staat er geschreven…dat is dus onverdiende goedheid van God…moeilijk te verstaan…maar toch geschreven in de waarheid van Gods Woord (1 Petrus 2:20) in de Petrusbrief en Petrus kon het weten, want hij mag zich gelukkig prijzen ook dat hij van Jezus nog een tweede kans kreeg om Hem te dienen! Op die manier is het ook met ons. Wij mogen ons gelukkig prijzen, dat Hij van ons houdt, ondanks onze eigenaardigheden, nietwaar!

  Wij bidden in ieder geval voor jullie beiden voor speciale sterkte en bijzondere kracht in deze moeilijke ziekteperiode! Bedankt ook dat jullie ons het evangelie hebt gebracht. Moge God u daarvoor ook speciaal zegenen, want het heeft ook ons leven mogen veranderen en verbeteren!

  Groetjes en Gods zegen toegebeden door Maria en Roger (uit Olmen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.