OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.97

Standard

Nr.96 eindigde met: “Maar er gebeurden gedurende die doopdiensten wel eens wat rare dingen……!” (Zie richardandmarina.net).

Even kort vooruit blikken. De vreemdste verhalen deden de ronde in het dorp ivm de doopdiensten. Ik hoorde dat er verteld werd dat wij mensen naakt doopten achter een opgehouden laken, stel je voor! Ik kan jullie verzekeren dat zoiets nooit gebeurd is. We zijn er wel één keer dicht bijgekomen. Wij gebruikten geen formele gewaden om mensen te dopen, we vertelden hen dat ze tot de Heer gekomen waren in hun gewone kleren en dat we ze ook zo zouden dopen. Maar iemand moet vergeten zijn een jonge man die pas christen geworden was te vertellen wat hij moest aanhebben, en plots zag ik hem uit de kleedkamer komen in zijn zwembroek. Ik keek mijn medewerker aan met een groot vraagteken op mijn gezicht, maar voordat we het wisten was hij al in het water en werd gedoopt. Ik ben er zeker van dat de engelen in de hemel geglimlacht hebben.

Op een andere keer kwam een tamelijk oudere ongetrouwde man om zich te laten dopen. Hij was glorieus tot de Heer gekomen nadat hij de R.K. Kerk ontgoocheld had verlaten. Ook deze maal moet iemand vergeten zijn om hem te vertellen wat hij aan moest hebben, en kwam hij uit de kleedkamer in heel mooie gestreepte pyjama’s. Geen probleem, ik denk dat opnieuw de engelen geglimlacht en gejuicht hebben, zich verheugende dat zulk een oude zondaar tot bekering gekomen was. Maar toen hij uit het water klom merkte ik dat het elastiek in zijn broek niet al te strak zat en zag ik zijn natte broek langzaam zakken. Ik sprong naar voren greep hem met één hand en zijn broek met de andere en alles verliep goed, we waren allemaal heel blij! Die doopdiensten waren echte feesten met broodjes en koffie natijd, en het “gonsde” er van mensen zoals mij gezegd was geweest. Het hoogste aantal op één zondagmiddag gedoopt was 34, prijs de Heer! Wij geloven dat de Bijbel leert dat de doop een beeld is van ons begraven zijn met Christus en het opstaan tot nieuw leven, en dat onderdompeling het beste beeld daarvan is. Jullie zien dat misschien anders, dat is o.k. Wij hebben onze overtuiging en respecteren anderen die het anders zien. (Ga naar Overpeinzingen).

One thought on “OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.97

 1. Hilde demonie ...

  Oh ja Richard … ook ik blijf die dag koesteren … daar zo ver weg van West-Vlaanderen …
  En we werden bestookt met gietende regen heel de weg ernaar toe … het was wel gevaarlijk …
  Een zekere Jozef heeft mij dé vragen gesteld, waarop ik volmondig “ja” zei …
  Mijn Jezus is voor mijn zonden gestorven en Hij heeft de Enige Weg naar Vader vrijgemaakt …
  Doorheen die volledige onderdompeling in het water gaf ik te kennen dat Jezus mij volledig witgewassen heeft … het is een symbool …
  Ik wist al dat Jezus mij vrij had gemaakt … en ik wilde het “uitschreeuwen” aan iedereen … doorheen dat symbolische teken van de doop …
  God vraagt het toch … bekeert u en laat u dopen?
  Ook toen was er veel volk … en ik hoor nog een vrouw tegen me zeggen: “het is toch heerlijk, je mag je handtas gewoon aan je stoel laten hangen, niemand steelt die” …
  … het was gewoonweg prachtig …

  Niet vergeten dat we een God vol humor hebben … ook Hij glimlacht en is blij voor zoveel oprechtheid, ondanks gekke toestanden …

  Dank je wel dat je er was,
  liefs van dromer XXX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.