OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.86

Standard

Nr.85 eindigde met: “Toen ging er een deur open om een tweede werk te beginnen in Beerse, een plaats ten oosten van Antwerpen….….!” (Zie richardandmarina.net)

We hadden een groep jonge mensen uit Nederland bij ons voor een week van Bijbel studie, gebed en evangelisatie. De meisjes gebruikten twee slaapkamers op de derde verdieping van ons huis, terwijl de jongens in ons gemeentegebouw sliepen. Na Marina’s inzinking kwam haar jongere zuster uit Canada voor ongeveer 6 maanden en was een geweldige hulp. Verschillende malen gingen we met het team naar Beerse en evangeliseerden daar van deur tot deur. Christenen in Antwerpen hadden ook connecties in Beerse en Operatie Mobilisatie had daar een actie gehouden en gaf ons de naam van een echtpaar. Deze mensen waren bereid hun huis open te stellen voor een wekelijkse Bijbelstudie en zo was de eerste stap genomen. Ik begon iedere week naar Beerse te gaan voor de studie en het bezoeken van mensen.

Ondertussen groeide het werk in Antwerpen. We hadden een tamelijk grote zondagsschool en zelfs Marina’s zuster die de taal niet sprak hielp mee, als ook onze oudste dochter Rosa die 9 jaar was. In het oude gebouw dat we opgeknapt hadden om als kerkgebouw te dienen, en dat was een heel karwei geweest, kwamen de kleuters samen in een kleine keuken. Er moeten er ongeveer 24 geweest zijn die nogal opeengepakt zaten. Een kleine 3 jarige jongen die heel trots was op zijn vaders grote Bijbel, nam het mee naar de droogkuis zaak waar zijn moeder werkte en toonde het aan de mensen, terwijl hij hen vertelde, “Pappa’s Bijbel zegt, God zorgt voor jou”, een vers dat hij in zondagsschool geleerd had. We hadden ook de vreugde een prostituee tot de Heer te zien komen, waarna ze stopte met haar activiteiten. Mensen die nog nooit betrokken zijn geweest bij de stichting van een nieuwe gemeente, vooral dan met pasbekeerden, hebben geen idee hoe vreugdevol en opwindend dit is!

Maar de Bijbel zegt dat deze wereld Satans gebied is dat hij het werk van God op allerlei manieren tegenwerkt, en wij ervoeren dat ook, maar we hadden het nooit uit deze hoek verwacht…….! (Ga naar Overpeinzingen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.