OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.85

Standard

Nr.84 eindigde met: “Zo hoorde ik haar op een dag tegen een buurvrouw zeggen dat ze een kindje aan het krijgen was en dat het uit haar neus kwam……..! 🙂 Meer hierover de volgende keer.” (Zie richardandmarina.net).

Marina had een aantal interessante ervaringen, vooral met het leren van de taal. Zij had veel geleerd gedurende de 6 maanden die wij in Nederland doorbrachten. Maar toen we eenmaal in België waren, moest ze in zekere zin opnieuw beginnen, omdat er daar veel dialecten gesproken worden en het accent anders is. Daarbij kwam dat al is het Vlaams Nederlands, er worden nogal wat Franse woorden en uitdrukkingen gebruikt, doordat een deel van België Frans sprekend is. Ze had moeilijkheden met sommige Nederlandse woorden die op elkaar lijken maar toch een andere betekenis hebben. Er waren bijvoorbeeld de woorden “vallen” en “valling”, volgens Van Dale een Zuid-Nederlands woord voor een “verkoudheid.” Dan is er “gevallen”, te “vallen”, “bevalling” en andere.

Op een dag was ik in de keuken en ging de deurbel. Marina was dichterbij in de woonkamer en ging naar de deur. Ze had op dat ogenblik een geweldige verkoudheid, een “valling”, met rode ogen en een vreselijke loopneus. Ze deed de deur open en daar stond een buurvrouw die haar aankeek en vroeg, “Wat scheelt er met u?” Marina antwoordde, “Ik heb me toch een bevalling, het komt er aan mijn neus uit.” Ik hoorde dit en dacht dat ik doodging van het lachen….!” 🙂 Er zijn zo gelijkaardige incidenten geweest die het leven interessant maken, maar soms ook gênant kunnen zijn.

We bleven doorgaan met evangelisatiewerk en Bijbelstudies aan huis terwijl er steeds meer mensen echte wedergeboren christenen werden. De kleine gemeente bleef groeien, het was heel wonderlijk en ook opwindend God te zien werken in de harten en levens van mensen. Natuurlijk waren er ook problemen, gebroken huwelijken en gezinnen, geruïneerde levens enz. In sommige gevallen gebeurden er echt wonderen doordat mensen zich aan de Heer overgaven en Hem gehoorzaam werden. Maar we konden niet iedereen helpen, en dit was dikwijls hartverscheurend en zorgde voor slapeloze nachten. Toen ging er een deur open om een tweede werk te beginnen in Beerse, een plaats ten oosten van Antwerpen….….! (Ga naar Overpeinzingen)

2 thoughts on “OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.85

 1. Hilde demonie ...

  ja jonge man … ja jonge vrouw … ik heb genoten van even “mens” zijn …
  dank je wel! L.Y.

  Jaaa we mogen heerlijk onszelf zijn van Vader … met een lach en een traan … en we moeten niet perfect zijn …
  Een speciale liefdevolle knuffel voor Marina … zij was er toch aan de zijde van haar man …!!!

  Overal zijn er drama’s tussen mensen … ja, ook tussen mensen die eeuwige trouw hebben beloofd in hun verliefde fase … Maar God is er altijd … en voor de mensen die Zijn uitgestoken handen willen aannemen is er een oplossing – oké, het wordt keihard “werken” maar het is de moeite waard …

  In liefde XXX
  dromer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.