OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.50

Standard

Nr.49 eindigde met: “Enige dagen later begonnen we met onze oude Buick aan onze reis naar het Westen. Gedurende deze hele tijd waren Marina en ik voordurend de Heer aan het zoeken ivm onze toekomstige zendingsbediening……..!”

Het was heel fijn mijn ouders bij ons te hebben. Zij waren juist door een heel moeilijke tijd gekomen. Ik had twee jongere zusters, tweelingen, waarvan er een stierf op 20 jarige leeftijd en begraven was op 18 mei, mijn verjaardag. Iets meer dan een maand later kwamen mijn ouders naar Canada, nadat ze afscheid genomen hadden van mijn vaders moeder die ernstig ziek was en stierf terwijl zij bij ons waren. Het was heel zwaar voor hen, maar het hielp bij ons te zijn. We reden met hen helemaal naar de Rocky Mountains in Alberta en volgden de mooiste weg in Canada van Banff naar Jasper, door de ontzagwekkende bergen, terwijl wij dikwijls spontaan “Hoe groot zijt gij” zongen. Daarna reden we naar Marina’s ouders in Saskatchewan. Na meer dan 6.000 km gereden te hebben, vlogen mijn ouders terug naar Nederland vanuit Regina, waarna wij naar een boerderij reden dicht bij Alberta.

Een vriend daar had 5.000 acres (2.000 hectare) en had mij gevraagd hem te helpen met de oogst. ’s Zondags predikte ik in een kerk die geen voorganger had. Ik wist op dat ogenblik niet dat mijn vriend hoopte dat wij bij hem zouden blijven. Toen werd op 26 oktober ons derde dochtertje geboren, Rieneke Ruth Hope, zij spelt haar naam nu als Rini. Rieneke was de naam van mijn overleden zuster. Rini was zulk een lief bundeltje hoop. Na de geboorte vertelde de dokter Marina dat ze een operatie nodig had omdat er bij haar van binnen iets helemaal mis was. Hij stuurde haar naar huis om op krachten te komen en dan terug te komen voor de operatie. Maar omdat wij al een tijd uit Ontario weg waren en wij geen ziekteverzekering in Saskatchewan hadden, zou de operatie niet gedekt worden door een ziekenkas. Wat moesten we doen? We hadden het geld niet voor zoiets, maar we hadden de Heer, ook al wisten we toen nog niet dat er opnieuw een wonder onderweg was……! (Ga naar Overpeinzingen)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.