OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.49

Standard

Nr.48 eindigde met: “Ik zag een grote zak liggen vol met etenswaren. Tot op deze dag hebben we geen idee wie dat daar gezet heeft. Niemand wist van onze nood, behalve de Heer! We hadden een fantastisch ontbijt……….!

Toen mijn rug eenmaal beter was kreeg ik werk bij het inrichten van een nieuwe grote Simpson Sears winkel. Daarna werd mij gevraagd om aan te blijven om te werken op de mannen afdeling van de winkel waar kleine waar, zoals hemden, sokken, dassen, enz. verkocht werden. Ik heb daar tot in juni 1967 gewerkt en genoot er echt van. Op zekere dag liet de personeel manager mij bij zich komen. Hij uitte zijn waardering voor het werk dat ik deed en bood mij toen aan om mij op te leiden tot departement manager. Het was een fantastisch offer! Hij vroeg mij wat ik er van dacht. Ik bedankte hem voor dit geweldige aanbod en zei toen dat het me speet maar dat ik dat niet kon aannemen. Hij keek zeer verbaasd en wilde weten waarom. Ik vertelde hem dat ik zendeling ging worden. Oei, dat zat niet goed met hem. Kreeg ik er even van langs. Hij zei dat ik een dwaas was om zo’n kans weg te gooien om in plaats daarvan mensen, die er toch niet van wilden horen, over Jezus te gaan vertellen. Hij werd heel boos en zei me nog eens dat ik een grote dwaas was. Ik had dit al eerder te horen gekregen.

Je herinnert je misschien dat mensen in Californië mij aangeboden hadden om voor mijn kosten in te staan om naar de universiteit te gaan om dokter te worden. Ik weigerde dat toen ook en werd als een dwaas bezien. (Zie nr.26,27). Het fantastische is dat God juist dwazen gebruikt! Ha! Ik stopte bij die winkel in juni, toen mijn ouders arriveerden uit Holland. Wij hadden elkaar 12 jaar niet gezien of gesproken, trans-Atlantische telefoon bestond toen nog niet, tenminste niet in de plaatsen waar ik woonde. Wat een geweldig weerzien daar op de Toronto luchthaven. Mijn ouders hadden Marina en onze twee dochtertjes nog nooit ontmoet. Enige dagen later begonnen we met onze oude Buick aan onze reis naar het Westen. Gedurende deze hele tijd waren Marina en ik voordurend de Heer aan het zoeken ivm onze toekomstige zendingsbediening……..! (Ga naar Overpeinzingen)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.