OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.36

Standard

Nr.35 eindigde met: “Ook hielden wij evangelisatiesamenkomsten in woonkamers, niet wetende dat dit precies was wat wij in de toekomst voor 38 jaar in België zouden doen! De volgende keer meer over het ontdekken van Gods wil……!”

Er bestaat een geweldig belangrijke gezegde “Gods wil is een reeks van Godgegeven indrukken die leiden tot een Godgegeven overtuiging.” Wij hebben dikwijls de waarheid daarvan ondervonden. Ik kom hier op terug wanneer we op verschillende kruispunten van ons leven komen.

Maar sta me eerst toe Marina, deze geweldig interessante jonge vrouw aan je voor te stellen. Marina Funk werd geboren op 26 februari in Herbert, Saskatchewan, na een reisje van 20 mijl op een bobslee getrokken door paarden, door de sneeuw. Haar ouders waren Mennonieten, haar vader was geboren in Sask., haar moeder kwam met haar ouders en broers en zussen uit Zuid Rusland, op de vlucht na de Bolshevik revolutie. Marina’s grootvader, J. Nickel was geboren in Zuid Rusland en diende als predikant in de Mennonitische kerk daar. In Sask. was hij voorganger van 7 gemeenten. Marina’s moeders naam is dus Nickel (een stuiver). Ik plaag haar wel eens door te zeggen dat ik met een halve nickel getrouwd ben. Zij lacht dan en zegt, ik ben tenminste 2½ cent waard terwijl jij niets waard bent! Ha! Marina aanvaardde de Heer Jezus als haar Heiland op jonge leeftijd. Toen ze 6 jaar was vond haar moeder haar in de tuin terwijl ze gras aan het eten was. Toen haar gevraagd werd waarom ze dat deed, zei ze dat ze zich aan het voorbereiden was om zendeling in Afrika te worden. Op 12 jarige leeftijd gaf ze zich volledig over aan de Heer. Romeinen 12:1-2 werden heel belangrijk voor haar, “Broeders en zusters, met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u. U moet uzelf niet aanpassen aan deze wereld, maar veranderen door uw gezindheid te vernieuwen, om zo te ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en Hem welgevallig is.” De volgende maal meer over deze speciale lady die ik nu al meer dan 52 ken…….! (Ga naar Overpeinzingen)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.