OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.34 b. Extra editie.

Standard

In nr.34 schreef ik, “Het allerbelangrijkste in het leven is de wil van God. Deze wereld is een puinhoop omdat mensen kozen en nog kiezen hun eigen wil te doen. De hemel is volmaakt en harmonieus omdat daar Gods wil gedaan wordt.”

Ik wil daar iets aan toevoegen voordat ik verder ga met ons verhaal. Deze wereld is niet alleen een puinhoop; het is slecht, heel slecht. O, er zijn goede dingen in de wereld, maar ziet eens naar de wereld in zijn geheel. Na duizenden jaren zou een mens toch denken dat wij mensen eindelijk geleerd hebben in vrede met elkaar te leven, maar we zijn verder van vrede dan ooit tevoren. En nu, voor de eerste maal in de geschiedenis van de wereld heeft de mens het vermogen om het gehele menselijke ras te vernietigen door atoom,  chemische en/of biologische wapens. Veel mensen hebben problemen met het kwaad in de wereld, ik ook! Ik geraak echt van streek als ik al het lijden, de ongerechtigheid en corruptie zie. Maar, vragen sommigen, van waar komt het kwaad? Als God alles geschapen heeft moet Hij ook het kwaad gemaakt hebben. Wacht even, wat is het laatste wat u doet als u ’s avonds de woonkamer uitgaat om naar uw slaapkamer te gaan? U doet de duisternis aan, niet? Nee, dat doet u niet, u doet het licht uit! Duisternis is het ontbreken of de afwezigheid van licht. Als wij een donkere kamer willen, moeten we het licht buiten sluiten door bijvoorbeeld de gordijnen dicht te doen. Begrijpt u het? Deze wereld is in duisternis omdat wij het Licht, God, buitengesloten hebben. En net zoals duisternis het ontbreken van licht betekent, zo is kwaad het ontbreken of de afwezigheid van goed. Maar wat en Wie is goed en de bron van al het goede? God! Als we God buitensluiten, verdwijnt goed en verschijnt kwaad. In de VS bijvoorbeeld heeft men in de scholen de Bijbel en gebed verboden, buiten gegooid. Wat is er binnen gekomen? Drugs, vuurwapens, tienerzwangerschap, enz. met andere woorden, het kwaad. Hoe maken wij licht in een donkere kamer? We doen de duisternis niet uit, we laten licht binnen. Wat moeten we doen om een duistere wereld te verlichten? Het licht binnenlaten. Hoe geraken we van het kwaad af? Er tegen vechten? Nee, laat het goede binnen, laat God binnen. En dit is waar zowel voor de wereld, als voor een natie als voor een individu. Laat u God binnen? Helpt u mee om God binnen te laten in deze wereld en haar op die manier te veranderen? (Deel a.u.b. want dit is belangrijk). (Ga naar Overpeinzingen)

 

One thought on “OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.34 b. Extra editie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.