OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.29

Standard

Nr.28 eindigde met: “Na de samenkomst ging ik naar de tafel waar zij haar materiaal uitgestald had. Ik had geen idee hoe speciaal zij was, maar ik zou dat spoedig ontdekken en wij beiden zouden geweldig verrast zijn………!”

Laat me even teruggaan naar mijn nieuwe ontmoeting en ervaring met God. Ik heb gezegd, hoe meer ik of mezelf aan de Heer geef, hoe meer Hij van Zichzelf aan mij geeft. Jacobus drukt het iets anders uit, “Nadert tot God, en Hij zal tot u naderen”, hfdst.4:8a. Doet u dat? Wilt u echt God ervaren? Maak dan tijd om tot Hem te naderen, door Zijn woord te lezen, te bidden en op Hem te wachten. Maar is dat niet het probleem vandaag? We zijn zo bezet met allerlei dingen dat we gewoon geen tijd hebben voor Hem. Maar is dit niet wat Jezus deed, vroeg opstaan, Zich terugtrekken uit de menigte om tot Zijn Vader te naderen? Laten we Zijn voorbeeld eens volgen en zien wat er gebeurd, ik daag u uit!

Laten we nu eens teruggaan naar die jonge vrouw, de leidster van het Kinder Evangeliesatie Genootschap. Zij kwam af en toe naar het College om de studenten te leren hoe kinderwerk te doen, en hoe Bijbelclubs te houden. Ik was hiervoor echt geïnteresseerd en nam deel aan sommige van deze sessies. Na één van deze kwam ik met haar aan de praat.  Zij vroeg mij waar ik vandaan kwam en ik vertelde haar dat mijn vriend Martin en ik uit Ontario kwamen. Zij keek heel verbaasd naar mij en zei, dan moet jij de wilde vriend zijn waarvoor ik een hele tijd gebeden heb. Wat een verassing! Toen stond ik verwonderd, ik had geen idee dat er enkele studenten op het College voor Martin en zijn wilde vriend gebeden hadden. Ongelooflijk! Haar naam was Marina, ik vertel later wel meer over haar, behalve nog te zeggen dat zij soms naar het College kwam om enkele studenten mee te nemen voor een evangelisatieweekend in dorpen meer naar het noorden waar zich weinig of geen evangelische christenen bevonden. Op een zeker weekend besliste het College dat ik, samen met enkele andere studenten mee zou gaan….…..! (Ga naar Overpeinzingen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.