OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.28

Standard

Nr.27 eindigde met: “Enkele dagen later vloog ik terug naar Canada, niet wetende dat ik daar twee belangrijke ontmoetingen zou hebben……..!”

Ook al waren mijn vrienden in Californië teleurgesteld, als ware christenen beseften ze dat ik Gods roeping moest volgen. Er veranderde niets aan onze vriendschap, in feit, twee jaar later werkte ik opnieuw voor hen voor 3 tot 4 maanden.

Ik arriveerde op het College enkele dagen voordat de klassen begonnen. En, je zult dit misschien vreemd vinden, maar mijn eerste verassende ontmoeting was de met de Heer zelf. Hij openbaarde zich aan mij op een nieuwe manier. Voor enkele dagen leek het als of ik in de hemel was. Zijn nabijheid was zo echt, ik had het gevoel dat ik Hem zo aanraken kon. Die ervaring, één van de mooiste in mijn hele christelijke leven, is moeilijk te omschrijven en ik ga dat ook niet doen. Sommigen die dit lezen gaan misschien twijfelen omdat zij nog nooit zo’n speciale ervaring met de Heer hebben gehad. Maar ik heb al eerder gezegd dat God op verschillende wijzen met verschillende mensen omgaat. Tegelijkertijd moet ik zeggen dat ik ontdekte dat hoe meer ik van mezelf aan de Heer geef, hoe meer Hij van zichzelf aan mij geeft. Het was een echte strijd geweest in Californië totdat ik mezelf opnieuw volledig aan Hem overgaf, met het verlangen Zijn wil te doen. En nu gaf Hij Zich opnieuw aan mij, fantastisch! God is echt, echt, en waarlijk aanwezig. Geef jezelf volledig aan Hem over en ontdek dit voor jezelf.

De herfst conferentie begon op donderdagavond en werd afgesloten op zondagavond. Opnieuw waren er zendelingen van over de hele wereld die vertelden over Gods werk in de harten en levens van mensen in allerlei landen. Op één van de samenkomsten introduceerde het hoofd van het college een jonge vrouw die de leidster was van het Kinder Evangelisatie Genootschap in zuidwest Saskatchewan. Hij noemde haar de hardst werkende vrouw in de provincie. Na de samenkomst ging ik naar de tafel waar zij haar materiaal uitgestald had. Ik had geen idee hoe speciaal zij was, maar ik zou dat spoedig ontdekken en wij beiden zouden geweldig verrast zijn………! (Ga naar Overpeinzingen)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.