OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.23

Standard

Nr.22 eindigde met: “Dat is wat echt geloof is. Hij is er en Hij is te vertrouwen. Hij verlangt er zo naar dat wij dit weten. Wat een les om te leren. En nu naar Californië, USA……….!

Maar daar voor wil ik nog één ding met jullie delen ivm mijn ervaring op het College. Toen ik daar aankwam en de leraren ontmoette, mensen die al jaren christenen waren, dacht ik dat het allemaal heiligen waren. Ik keek echt naar hen op totdat ik op een dag ontdekte dat één van hen huwelijksproblemen had, wat een schok! Enige tijd later hoorde ik dat een andere problemen had met zijn kinderen, weer een schok! En om het verhaal kort te houden, ik ontdekte dat heel wat van hen wel het een of andere probleem hadden. Ja, in Gods ogen waren ze heiligen, maar tegelijkertijd waren zij toch ook nog heel menselijk. En ik leerde een geweldig belangrijke les, namelijk mijn ogen op Jezus te houden! Enige tijd later herinnerde ik mij de woorden van de eerste boer voor wie ik werkte toen ik uit Nederland kwam. Hij zette mij op een reuzengrote tractor, met een even grote ploeg erachter en bracht mij bij een veld dat ik ploegen moest. En, zei hij, hier in Canada trekken wij rechte voren. Hij wees mij op een boom aan de andere kant van het veld en zei, “Neem je ogen niet van die boom af totdat je aan de overkant bent.” Ik begon te ploegen met mijn ogen op die boom, maar in het midden van het veld, een groot veld, kon ik de drang niet weerstaan om toch even om te kijken. En jawel, achter mij lag een mooie, lange en rechte voor. Tamelijk trots op mezelf ploegde ik voort, maar toen ik aan de andere kant omdraaide zag ik dat er midden in het veld een mooie bochtje in de voor zat, o nee….!

Ik geloof dat één van de redenen waarom christenen bochten en kronkels in hun leven hebben is, omdat ze hun ogen van de “Boom” (“Het hout”, 1Petrus 2:24), van de Here Jezus genomen hebben. Daarom laten we deze woorden goed onthouden: “NEEM JE OGEN NIET VAN DIE BOOM AF TOTDAT JE AAN DE OVERKANT BENT.” Dat is wat echt geloof is! En hoe staat het nu met Californië…….? (Ga naar Overpeinzingen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.