WONDERBAARLIJKE DINGEN. (11)

Standard

DE BIJBEL EN DE MEDISCHE WETENSCHAP. (2)

De vorige maal schreef ik over Mozes’ instructies, zo’n 3500 jaar geleden geschreven, i.v.m. quarantaine en toiletten, en hoe deze meegeholpen hebben de Zwarte Dood in de Middel Eeuwen te stoppen. Met andere woorden, de Bijbel was de wetenschap 3500 jaar voor, WONDERBAARLIJK. Maar dat is niet alles, luister naar wat Mozes nog geschreven heeft, bijvoorbeeld in Genesis 17:12, waar God tegen Abraham zegt, “Wie acht dagen oud is, zal bij u besneden worden, al wat mannelijk is in uw geslachten.” Deze besnijdenis was zo belangrijk dat zelfs als die 8ste dag op de Sabbat viel, het toch moest doorgaan. Waarom die nadruk op de 8ste dag? De moderne wetenschap heeft ontdekt dat baby’tjes gedurende de eerste dagen heel weinig protrombine hebben, en dat vitamine K bijna volledig ontbreekt. Deze twee zijn heel belangrijk voor bloedstolling. De eerste dagen is de aanwezige protrombine een overblijfsel van de moeder en tegen de derde dag is het tot 30% van het normale niveau gedaald. Maar dan vanaf de derde dag schiet de hoeveelheid protrombine omhoog naar 110% op de 8ste dag, waarna het daalt tot 100%, waar het voor de rest van het leven blijft. Protrombine heeft vitamine K nodig om werkzaam te zijn. Met andere woorden, op de 8ste dag heeft een baby meer protrombine dan op enig ander moment in zijn leven, zodat die dag de veiligste dag is en bloeding sneller stopt dan op enige andere dag in zijn bestaan. WONDERBAARLIJK. Hoe kwam Mozes er bij dit zo voor te schrijven? Misschien zal iemand suggereren dat hij het van de Egyptenaren had, aangezien hij in het paleis grootgebracht was. Het is een feit dat de anatomische kennis van de Egyptenaren geweldig was, maar de oorzaak van een ziekte en de behandeling ervan was volledig onbekend. De vreemdste en meest weerzinwekkende medicijnen werden aanbevolen, bijvoorbeeld kattenpoep, de darmen van een gans, de ogen van een varken en andere vreemde dingen. Hoe een open wond te genezen? Laat de wond rijpen door koeienvet of vlees toe te passen. Daarna menselijke ontlasting vermalen in biergist, olie en honing, en dit toe te passen als een pasta. (C.P. Bryan: Ancient Egyptian Medicine. The Papyrus Ebers, Ares Publishers, Chicago, IL. 1930, page 73)

Hoe totaal anders waren Mozes voorschriften. Werkelijk WONDERBAARLIJK. Hoe kwam hij daaraan? Ik geloof dat er maar één redelijk antwoord is, hij kreeg het van de Here God, de enige die dit wist. Geloofd zij de Heer.

the bible and medical science, 2

 

 

 

 

One thought on “WONDERBAARLIJKE DINGEN. (11)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.