OVERPEINZINGEN VAN EEN ”OUDERE” MAN. Nr.24

Standard

Nr.23 eindigde met: “Daarom laten we deze woorden goed onthouden: “Neem je ogen niet van die boom af totdat je aan de overkant bent.” Dat is wat echt geloof is! En hoe staat het nu met Californië…….?”

“Sta me toe het nog eenmaal te herhalen: “Neem je ogen niet van die boom af.”  Hebr.12:2-3 zegt: “Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus (niet op mensen),……. Vestig uw aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van de zondaren tegen Zich heeft verdragen, opdat gij niet door matheid van ziel verslapt.” Hier hebben we dus het remedie tegen ontmoediging: Hou je ogen op Jezus!

Het einde van het eerste schooljaar werd afgesloten met een geweldige conferentie. Het college had een naast een groot zangkoor, ook een kleiner koor, het radiokoor, met 14-16 studenten. Ook al ben ik geen nachtegaal, ik maakte deel uit van dat koor. Iedere zondagavond was er een radio uitzending voor het zuidelijk deel van Saskatchewan. Het hoofd van de school predikte en ons koor zong enkele liederen. Na de conferentie reisde het radiokoor voor 2 weken rond in Saskatchewan en hadden wij iedere avond een samenkomst ergens in een gemeente. Daarna werkte ik voor een plaatselijke boer en ploegde en zaaide ik voor hem. Op een bepaald ogenblik werden we gewaarschuwd voor een sprinkhanenplaag. We begonnen onmiddellijk de velden te besproeien. Ik heb 58 uur non-stop op de tractor gezeten, toen werd ik ziek van vermoeidheid en het inademen van het vergif. We hebben niet kunnen voorkomen dat een veld van 80 hectare dat ’s avonds nog mooi groen was, de volgende morgen volledig kaalgevreten was.

Gedurende de maand juni heb ik twee weken geholpen met een kinderkamp in Alberta, waar ik een echtpaar van rond de 60 ontmoette, die in Californie woonden. Hun voorvaders waren uit Nederland gekomen. Dit echtpaar, samen met een getrouwde zoon hadden een boerderij met 30.000 kalkoenen en 4.000 fruitbomen, perzik en amandelen. Zij vroegen mij om bij hen te komen werken, ik zou daar genoeg verdienen om terug naar het college te kunnen gaan. Een paar dagen later vloog ik naar Californie, niet wetende dat daar mijn overgave aan God geweldig beproefd zou worden….! (Ga naar Overpeinzingen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.