OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.165. Extra Kerst editie.

Standard

Werd Jezus geboren op 25 december? Zeer zeker niet. Wanneer dan wel? Lees a.u.b., heel interessant en mooi.

Lukas 2:8, “En er waren herders in diezelfde landstreek, die zich ophielden in het veld en des nachts de wacht hielden over hun kudde.” In Israel is december ook een wintermaand en kan het koud zijn. Herders en schapen gaan dan niet buiten. Soms gingen ze uit de stal eind februari, maar zeker in maart/april, in Hebreeuws, de maand Nisan. Waarom hielden ze wacht over de kudde ‘s nachts? Omdat het de tijd van het jaar was, het voorjaar, wanneer de lammetjes geboren werden. Lammetjes worden niet door het gehele jaar geboren, alleen maar gedurende deze periode. En de lammetjes die bij Bethlehem geboren werden waren heel speciaal omdat zij gebruikt werden voor de tempel offeranden. Om die reden waren de herders, die priesters waren, heel voorzichtig met de geboorte van die lammeren. Jezus, Gods Lamb werd geboren in Bethlehem als het Lamb dat geoffered zou worden. Is het niet mooi dat de eerste mensen die Jezus zagen herders waren? Dus werd Jezus geboren in de maand Nisan, op onze kalender maart/april.

Maar kunnen we preciezer zijn? Jazeker, maar omdat dit niet te lang mag worden, moet ik mij beperken in mijn uitleg. Laat het volstaan te zeggen dat men de tijd kan uitmaken aan de sterren die een speciale opstelling hadden in het jaar 6 BC, hetgeen de magiers bewoog naar Israel te reizen. Ook komt men op een bepaalde tijd uit als men begint te rekenen bij de dienst van Zacharias, de vader van Johannes de Doper, in de tempel. En er zijn nog aanwijzingen. Er is bijvoorbeeld een manuscript van de vroegste gemeente in de archiven van het Vatikaan, met de zin dat Jezus in de maand Nisan geboren is, maar dit is gecensureerd.

Er zijn veel beelden van Jezus in het O.T., maar de meest volmaakte is de Tabernakel, God die onder ons woont. Joh.1:14, “Het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond” (getabernakeld). De tabernakel werd in negen maanden gebouwd. Hoelang was Jezus in Maria’s baarmoeder? Negen maanden. Wanneer was de tabernakel volledig af? Op de eerste dag van Nisan, toen God deze datum instelde als het begin van het nieuwe jaar. Nisan betekent begin. Wanneer was Jezus geboren? Ik geloof op de eerste dag van Nisan van het jaar 6 BC, toen was er een nieuw begin, zelfs de kalender veranderde van BC naar AD.

Wanneer we Jezus geboren laten worden in ons, hetgeen de Bijbel de “wedergeboorte” noemt, is er een nieuw begin, “het oude is voorbijgegaan, zie het nieuwe is gekomen.” Weet u en hebt u ervaren waar ik over spreek? De datum van Zijn geboorte is eigenlijk niet zo heel belangrijk, maar of Hij geboren is in ons hart, dat wel………………..! (Ga naar Overpeinzingen).

 

 

One thought on “OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.165. Extra Kerst editie.

 1. Hilde demonie ...

  Ja, het belangrijkste is Jezus te mogen kennen … dank aan jou en je vrouw XXX
  1980 het mooiste jaar van mijn leven …
  Mijn zus Trees en haar man Johan hebben volgehouden en ons uiteindelijk naar een startbijbelstudie gebracht !

  Maar ik kreeg ook via internet en het boekje van mijn mama (Psalm 23) de waarheid over Jezus’ geboorte …
  Niet dat God wilt dat we een verjaardag vieren, want dan had Hij dit duidelijker in de Bijbel vertelt …

  Maar het belangrijkste is dat wij (zijn kinderen) kunnen weten wanneer Zijn Zoon Jezus gestorven is voor ons …
  Alles is historisch te achterhalen … de grote sabbath, gevolgd door de wekelijkse sabbath …
  Jezus zei: 3 dagen … en God liegt niet …

  Dus mijn Redder Jezus is gestorven op een woensdag … en na 3 dagen opgestaan …
  Mijn Pasen is zaterdagavond, na de weekelijkse sabbath …

  En alles voelt goed aan … geen leugens meer van de roomse kerk … geen leugens meer van de wereld …
  Alleen mijn God … Vader-Zoon en Geest …

  liefdevolle knuffel voor jou en je gezin XXX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.