OVERPEINZINGEN VAN EEN “OUDERE” MAN. Nr.158.

Standard

Nr.157 eindigde met: “En daar stonden we dan, in het uitgestrekte niets, geen auto op de baan en geen huis in zicht……………!”

Het begon koud te worden in de auto terwijl we hoopten dat er iemand langs zou komen, maar er scheen niemand anders aan het reizen te zijn op zo’n koude avond. Ik keek Marina aan en zei, “Laten we bidden.” Nu zal iemand misschien opmerken, wat heeft dat voor zin, wat kan God nu in zo’n situatie doen? Maar ik bad en vroeg de Heer om hulp. Op het moment dat ik “Amen” zei, schoot er een gedachte door mijn hoofd en zei ik nogal luid tegen Marina, “hebben wij een thermos bij?” “Ja,” zei ze, “de grote, hij staat achterin.” Ik vroeg haar wat er in zat, “heet water”, zei ze. “Heet water, waarvoor?” “O” zei ze, “ik heb pakjes soep bij en ik kan je een kop hete soep geven.” Ha, vergeet die soep maar. Ik sprong uit de auto, greep de thermos, deed de motorkap open en goot wat van dat hete water over het dieselfilter, en ja hoor, de diesel werd weer vloeibaar. Ik wachtte een beetje en draaide toen de sleutel in het contact om en de wagen startte, prijs de Heer.

We konden weer rijden, maar zo’n 15 km verder stotterde de auto opnieuw en viel weer stil. Ik goot opnieuw wat van dat hete water over het filter en daar gingen we weer. Ik denk dat ik dat  drie of vier maal gedaan heb en toen zagen we een eenzaam benzinestation. Onze brandstoftank zat nog meer dan half vol; ik legde aan de bediende uit wat ons pobleem was. Hij zei dat we zo’n 15 liter benzine in de tank moesten doen en dan verder opvullen met diesel. Hij legde uit dat de benzine de diesel zou behoeden van te bevriezen en dat het de motor geen schade zou aanbrengen. Wij gedaan wat hij gezegd had en daar gingen dan weer. Na vele uren rijden zonder bijna iemand anders te zien, kwamen we veilig thuis aan, heel moe, maar geweldig dankbaar.

Ik twijfel er niet aan dat de Heer ons gebed verhoord heeft. Ik had nog maar net “Amen” gezegd of de gedachte vloog door mijn hoofd., de thermos. Ik wist niet eens dat we er een bij hadden. Ik weet dat het de Heer was, ik heb al meer zulke ervaringen gehad. Ziet u, onze God leeft en bestaat echt, Hij is er werkelijk! Hoe staat het met de uwe…………………..? (Ga naar Overpeinzingen).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.